fredag 19 april 2013

Över 16 kg salt skulle slängas.


Jag och en dumpstringbuddie hade turen att få lyxdumpstra med Joakim ikväll (dvs, få mat som inte slängts i tunnor/containrar än), och här är min skörd (buddien tog kanske 30% mer än jag och Joakim tog kanske tre gånger mer än jag, så fatta mängderna). Svampen och skagenröran fick slängas då de vid närmare inspektion luktade dåligt, men resten är i otroligt bra skick, speciellt vårlöken. Ok, bananerna var lite sunkiga, men jag och korridorgrannen gjorde smoothie på dem, och hon fick ta för sig av min skörd (hade ärligt talat ändå inte orkat äta upp allt innan det blev dåligt, och sharing is caring).

Affären höll på att slänga över 16 kg salt pga bäst före-datum hade passerat. Alltså... bäst före-datum på salt? Det är som att ha bäst före-datum på en sten. Matindustrin är fan märklig. Men vi lät såklart inte saltet gå till spillo utan tog rubbet, varav jag tog två förpackningar jodfri salt och två paket flingsalt. Joakim kommer säkert dela ut salt i dumpstringgruppen.

Det enda vi tog som var "äkta" dumpstring, dvs som låg i en soptunna, var lite naturgodis i form av yoghurtdoppade jordgubbar. Men äh, det är bara att skölja lite. *ler dräggpunk*

Nu vet jag vad jag ska göra resten av helgen i alla fall: Lära mig laga mat ;_; Receptförslag mottages tacksamt, haha. Gärna soppor med lök.

3 kommentarer :

  1. Potatis och purjolökssoppa, grönsakssoppa, fransk löksoppa m.m.
    Googla soppa med lök också, google kan mer än jag ^^

    SvaraRadera
  2. Seriöst! Tänkte de slänga 16 kg salt!? För att datumet gått ut?! Gaah! Denna värld alltså! Helt jävla makalös.

    SvaraRadera