måndag 15 april 2013

Öppet brev till tv-bolagen i Sverige.

Hej kära tv-bolag i Sverige.

Jag konsumerar tv rätt frekvent (genom webb-tv), och en sak slår mig väldigt ofta.

Var är de roliga brudarna?

Det finns brudar på tv, men det är väldigt sällan de är roliga. Eller snarare, tillåts vara roliga. Den rollen får liksom killar axla. Jag tänker på duos som Filip & Fredrik och Erik & Mackan. De är galna, testar konstiga saker och vågar vara fula och pinsamma. Men var är tjejduorna som gör lite ungefär samma saker? Som inte sitter på rumpan och är stylade och ler in i kameran.

Kontenta: Det finns på tok för få roliga, utflippade och galna kvinnor i tv för att det ska kännas jämställt.

Men, istället för att snällt sitta och vänta på att program likt detta ska börja sändas, så tänkte jag komma ett erbjudande ni kan inte motstå, nämligen mig själv. Dvs, jag som programledare, med en lika awsum medbrottsling till tjej (tro mig, det finns många). Om er ursäkt förut var "ja, det är ju svårt att hitta roliga galna tjejer..." så kan jag säga att den ursäkten nu är ogiltig i och med detta brev. Vi finns. Vi som är sjukt roliga, vi som vågar vara galna och "fula", som inte vill känna pressen på att vi ska vara så jäkla perfekta kvinnliga kvinnor jämt. Som flippar ur ibland, eller äh, ofta. Detta är inte på något sätt egenskaper som är förbehållna män, vilket man kan tro om man skummar igenom tv-tablån. Detta är egenskaper som är förbehållna personer som är roliga och galna, oavsett kön.

Såååaaatteee... vad säger ni? I'm in. Är ni? Det är ba å kontakta mig och så.

Vänliga hälsningar Lisa Meg.

6 kommentarer :

 1. Så man ska alltså kvotera in kvinnor, för att göra det påtvunget "jämställt"? Tro mig, det hade redan funnits sådana duos om det överhuvudtaget hade genererat tittare - mer än de få "utvalda" feministerna.

  Jämställdhet i sig är inget självändamål. Det är en politisk och ideologisk fraktion, som för tillfället är det som är normen.

  Längre ner så påstår du att "...detta är egenskaper som är förbehållna personer som är roliga och galna, oavsett kön"? Vilket gör det än mer tydligt att du endast vill röra om på grund av din ideologiska befläckning.

  Huvudsyftet är egentligen inte att få in en kvinnlig duo, för du har dessutom inget exempel, utan det handlar helt och hållet om en sak: ideologi.

  Hade kvinnor varit roliga, så hade vi redan sett sådana duos.

  Om det skulle vara så att din idé är hållbar, varför ger du inte dig själv in i branschen och "rör om" i grytan? Med tanke på att den är så pass "patriarkal" redan?

  Många ord men få lösningar där utgångspunkten är följande; "själv är bäste man (kvinna)".

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hade kvinnor varit roliga, så hade vi redan sett sådana duos." lol r u fukkin kiddin me :)))))

   "Om det skulle vara så att din idé är hållbar, varför ger du inte dig själv in i branschen och "rör om" i grytan?" http://cissiwallins.spotlife.se/2012/09/26/jag-fattar-varfor-manga-karriarsugna-kvinnor-bara-lagger-sig-platt-och-inte-orkar-med-tanke-pa-att-detta-ar-vad-man-ofta-moter-nar-man-inte-ber-om-ursakt-for-sina-ambitioner-eller-sin-kompetens/

   Radera
  2. Jag vet inte vad jag ska säga faktiskt. Exempelvis är Nanna Johansson roligare i sömnen än Filip & Fredrik och Erik & Mackan tillsammans. Von oben-arrogans och clicheartade elakheter förklädda till vitsighet i ett färdigtuggat koncept är mycket enklare att godkänna än något från otestade håll.

   Radera
  3. Humor är selektivt, och underhållningsbranschen är kommersiell. Jag håller med om att det finns många roliga kvinnor, men jag är medveten om att min humor skiljer sig över allmänhetens. "America's funniest homevideos" är på sin höjd godtagbar underhållning i mina ögon, men det är vad som går hem hos allmänheten. Kommersiella företag har bara ett mål, och det är att nå ut till så många som möjligt med sina produkter. Därför regleras marknaden av vad majoriteten köper. Att kvotera skulle innebära förlust.

   Alla ska få chansen, oavsett hur de skiljer sig mellan varandra. Men man ska inte få samma chans överallt. Alla arbetsplatser kanske inte vill ha 50% kvinnor. En del företag vill inte anställa handikappade. Män får hålla sig utanför vissa badhus, biokvällar och evenemang. That's life. Om det känns orättvist att du tillhör den uteslutna gruppen kan du i liberalistisk anda påverka. Starta ett eget företag där du bara säljer underhållning producerad av kvinnor. Om du tror att ett sådant företag har marknad och genomför det har du ju en gång för alla slagit fast konkreta bevis. Den som söker, hen hittar. Bara för att du upplever det orättvist betyder det inte att det är en orättvisa. Eller som Ricky Gervais sa:
   "Just because you're offended doesn't mean you're right!"   Jag diskuterar jättegärna med dig. Lägg till mig. :)

   Radera
 2. "Hade kvinnor varit roliga så hade vi redan sett sådana duos." lol. Känner man inte till duon Jennifer Saunders och Dawn French, så har man i min värld bevisat hur inkompetent man är vad gäller att definiera vad som är roligt eller inte.

  SvaraRadera
 3. Det finns ett avsnitt av 30 Rock som handlar om just det här, att "kvinnor inte är roliga". Men det är sjukt roligt! Och skrivet av en kvinna! Vem hade trott! Annars kan jag tipsa om Catherine tate som ger brittisk manshumor a run for their money.

  SvaraRadera