måndag 13 januari 2014

Selfie.Tänkte att det kunde vara lämpligt med en aktuell selfie, speciellt då jag klippt mig (läs: klippt bort trollhåret) och påbörjat balsammetoden (igen, lol). Mitt hår är redan så mjukt och underbart och åh.

Använder Garant Såklart klimatsäkrat balsam som tvättbalsam, och TRESemmé Naturals Nourishing Moisture Conditioner som vårdbalsam. När håret har torkat och är lite fuktigt så kramar jag in lite jojobaolja från Aroma Creative (vilken jävla reklampelare det här blev? aja), för lite extra mjukhet och fukt.

Så nu använder jag varken schampoo eller tvål (använder kokosolja). Känns fint.

6 kommentarer :

 1. Svar
  1. Så lite så! Är ingen expert på no poo, men finns nopoo.se och lite Facebookgrupper på ämnet om du vill veta mera c:

   Radera
 2. Just klippt egna kalufsen till liknande kortnad så att lillsvallet nu _bara_ består av naturlig nyans & naturtvättat <3 Ser jävligt bra ut på dig men jag är tacksam över att jag alltid bär sjalknytning så att jag kan klippa vilt utan att det eg. märks.

  Önskar du va total hardcore kan du ersätta balsam med honung, blir mjukt som bebistjärt. Garant Såklart är bra fast det finns än renare alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur funkar det med honung? Är inte det väldigt kladdigt? :o upplys en noob pls

   Radera
  2. Brukar nyttja flytande variant (osäker på om det är det bästa, vet att vissa som rinner kan ha bearbetats ur näring) så det är bara att klämma ur som ur vilken flaska som helst i hår uppblött av uppvärmt vatten. Honungen smälter lätt i det varma vattnet & blir ett med håret. Jag brukar ibland tvätta med honungen & ibland kramar jag in den i svallet då jag har klivit ur duschen, som ett leave in-balsam. För min del funkar det otroligt bra - gudars vad lent det blir, jag har ett sådant där lockigt hår som lätt blir torrt men jag behöver inte köpa balsam - & efterlämnar inte några kletiga spår.

   Radera
  3. Detta måste jag prova.

   Radera