Andra ämnet av min bloggutmaning är avklarat, och denna gång handlade det som sagt om bostadsmarknaden ur ett feministiskt perspektiv. Jag ger er här alla inlägg som kommit in.
Kultureliten skriver om hur bostadskrisen försvårar arbetet på kvinnojourer, då kvinnor som redan bor i en akutlägenhet inte lyckas ta sig därifrån till en egen lägenhet om de har svag ekonomi, vilket i förlängningen innebär att kvinnor som behöver akut hjälp inte lyckas fly hemifrån.
Fanny Åström skriver om att dagens bostadspolitik har en kärnfamilj i åtanke vid byggande, vilket försvårar för de som vill leva i icke-normativa familje- och boendeförhållanden, som t.ex. kollektiv.
Post DBT skriver om vilka svårigheter bostadsmarknaden innebär för sjuka och funktionshindrade, såväl barn som vuxna.
Felicia Ubbesen skriver om att bostadsmarknaden försätter kvinnor i en ekonomisk beroendesituation gentemot män, då kvinnor oftare har sämre inkomst.
majse funderar kring på vilket sätt bostadsmarknaden är en feministisk fråga.
otacksamt skriver om det starka sambandet mellan diskriminering på arbetsmarknaden och vilka bostadspolitiken gynnar.
Nina Ruthström skriver om hur bostadspolitiken slår extra hårt mot våldsutsatta kvinnor som dessutomlever i ekonomiskt förtryck, och t.ex. har betalningsanmärkningar.
Kristina Wicksell skriver om det problematiska med att se sakfrågor som öar isolerade från ett större sammanhang.
Jag själv skriver om att dagens bostadspolitik försvårar kvinnors livs- och handlingsutrymme, och att de har svårare att lämna en allmänt dålig samborelation än män.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar