söndag 19 januari 2014

Bloggutmaning: En feministisk agenda – Bostadsmarknaden.

Välkomna till andra ämnet i min bloggutmaning!

Jag tänkte att vi skulle prata om bostadsmarknaden ur ett feministiskt perspektiv. Vad jag har sett så har det inte diskuterats kring denna fråga ur detta perspektiv överdrivet mycket, så vi får ju nästan vara först, hehe. Jag var på ett samtal på Feministiskt Forum i Botkyrka i november, och då diskuterade F! bland annat om just bostadsmarknaden, och att det är en kvinnofälla. Det är från detta samtal som jag fått inspiration till veckans ämne.

Hur drabbar dagens bostadsmarknad specifikt kvinnor? Hur drabbas kvinnor från medelklassen, arbetarklassen, rasifierade, trans*kvinnor, kvinnor med funktionsvarianter? Kan en kvinna lämna t.ex. en misshandelsrelation utan att bli hemlös? Är bostadsmarknaden en kvinnofälla? Har du egna erfarenheter? Utveckla dina tankar kring detta viktiga ämne!

Deadline är söndagen den 26 januari kl 17:00. Då vill jag att ni har länkat era inlägg, antingen i detta kommentarsfält, eller genom att pinga mig på Twitter (@Fulskratt), och/eller taggat er tweet med #femagenda. Ni får självklart alltid diskutera under hashtagen, och kanske få ytterligare inspiration av varandra till era inlägg.

2 kommentarer :

  1. Mitt bidrag finns nu på http://postdbt.wordpress.com/2014/01/26/en-feministisk-agenda-bostadsmarknaden/.

    SvaraRadera
  2. Här kommer mitt bidrag, "Bostadsmarknaden är en kvinnofråga": http://aikaendi.blogg.se/2014/january/bostadsmarknaden-ar-en-kvinnofraga.html
    :)

    SvaraRadera