söndag 2 februari 2014

Bloggutmaning: En feministisk agenda – Det offentliga rummet, alla inlägg.

Då har alla blogginlägg till veckans utmaning kommit! Slutsatsen en kan dra är att det offentliga rummet inte är så offentligt längre, och att den bara är på de normativas villkor.

Kultureliten skriver om att det offentliga rummet numera är privatiserat, och att vi ses som konsumenter snarare än medborgare när vi rör oss där.

Fanny Åström skriver om att det offentliga rummet till största del ockuperas av privata intressen, och att de med tunna plånböcker oftast inte har rätt att vistas där då de inte konsumerar.

otacksamt skriver om att det offentliga rummet är otryggt, kvävande och begränsat för de som inte har möjlighet att konsumera.

Post DBT skriver om de påfrestningar det offentliga rummet kan innebära för sjuka, funktionshindrade och högkänsliga personer.

majse skriver om att det offentliga rummet bara välkomnar de som följer normen.

Jag själv skriver om den otrygghet en som kvinna kan känna i det offentliga rummet, då männen få lära sig att ta för sig av allt där, och speciellt kvinnor.

2 kommentarer :

  1. Jag skrev också! :)
    http://hej.blekk.se/2014/01/29/det-var-i-det-offentliga-rummet-jag-plagades/

    SvaraRadera
  2. Sen som stryk skriver jag om hur jag känner mig tryggare som kvinna i det offentliga rummet när jag är ful. Älskar din bloggutmaning - grymma ämnen!

    http://blixabloggar.se/i-det-offentliga-rummet-kanner-jag-mig-tryggare-nar-jag-ar-ful/

    SvaraRadera