söndag 25 januari 2015

Historieätarna-fanfiction, del 1.

Lotta: Jag heter Lotta Lundgren, och det här är Erik Haag. Denna vecka ska vi historieäta som Fulskratt, en ganska vanlig bloggare, feminist och ganska rolig. Men först börjar vi med att byta om.Stylist: Denna vecka kommer ni ha på er väldigt bekväma kläder för det mesta, för Fulskratt tycker inte om kläder som sitter för tajt, åtminstone till vardags.
Lotta: Jaha, det var ju skönt.
Stylist: Ni kommer börja med att ha randig tröja och svarta jeans på er, och du Lotta får en söt liten yllemössa och mörkt läppstift. Men först får ni underkläder. Det är ganska vanliga underkläder, lite söta bomullstrosor, inget konstigt egentligen.
Lotta: Det känns som att vi inte kommer ha på oss något särskilt konstigt denna vecka alls...?
Stylist: Nej, det är rätt vanliga kläder, mycket second hand, stickade tröjor och fina strumpor. Fulskratt har en rätt enkel stil, i alla fall till vardags. Till fest blir det oftast tvärtom, rätt extravagant.
Erik: *vänder ryggen mot kameran och tar på sig vita boxerkallingar* Men vad kan det bli för nåt när det är fest...?
Stylist: *generad* Nästan alltid klänning och lårhöga strumpor, det är lite hennes signum skulle man kunna säga. Men du Erik kommer nog få nåt lite annorlunda, dock i samma stil.
Lotta: Ja, här ser jag en uggleklänning, det var ju gulligt. Och uggleörhängen, och väldigt fina strumpor, sådana skulle man ju ha.
Erik: Vad fin du blev Lotta. Du ser nästan lite... proper ut. Ordentlig.
Lotta: Du med! Förutom det mörka läppstiftet så känner jag mig ganska... vanlig. Känns bra som vardagsoutfit. Nu går vi och tittar på veckans mat.

Kock: Här är ett urval av maten ni kommer äta nu i veckan. Det som är lite speciellt är ni kommer enbart äta vegansk mat, alltså mat som inte innehåller något från djur alls.
Erik: Vadå, är inget av det här kött? Men vad är det för nåt då? *tar upp Chicken style burgers-förpackningen*
Kock: Det där är veganska burgare, gjorda på sojaprotein. De äts precis som vanliga hamburgare, jag tror nog att de kan vara riktigt goda.
Erik: Det ser ju verkligen ut som... kött. Och vad är det här för jätteburk?
Kock: Det är proteintillskott, även det veganskt. Det kommer ni äta när ni tränar, och det kommer nog bli en hel del träning denna vecka.
Lotta: Vad skulle du säga är väldigt typiskt för den här maten?
Kock: Jag skulle säga att det är väldigt mycket fabrikat, väldigt mycket sås och väldigt mycket tillskott av olika slag.
Lotta: Ja, titta, här är en massa burkar med diverse vitaminer och omega-3. Men varför äter Fulskratt veganskt?
Kock: För henne handlar det om etiska skäl, hon vill inte stödja djurindustrin som hon anser är vedervärdig mot djur.
Erik: Det är ju rätt häftigt ändå, att man kan vara vegan och ändå äta rätt rolig mat, alltså inte bara typ... linsgrytor och sallad. Det här ser ju ut som sånt vi äter annars.
Lotta: Hur kommer vi att må när veckan är slut? Det är inte så mycket grönsaker ser jag.
Kock: Jag tror att ni kommer må väldigt bra, ni kommer vara mätta och glada för det mesta. Jag tror att ni knappt kommer märka att ni äter vegansk mat.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar