tisdag 20 januari 2015

3 tips på brittiska kriminaldramer på Netflix.

Jag har aldrig sett mig själv som en person som ser på tv-serier, men ibland så händer det (ganska ofta nuförtiden). Här tänkte jag tipsa om tre olika serier som finns på Netflix, och som alla är brittiska kriminaldramer, från 1880-tal och framåt. Alla goda ting är ju tre hallå.

Ripper Street
Året är 1889, och den ökände Jack the Ripper håller fortfarande östra London i skräck, eller dess prostituerade om en ska vara noggrann. Ett gäng män inom polisen + en amerikansk läkare löser brott i östra London, och en bordellmamma med sina flickor finns alltid med på ett hörn, mycket för att bordellmamman har ett oklart förhållande med den amerikanske läkaren. Första säsongen är mycket bra, andra säsongen är ännu bättre. En serie för dig som gillar kriminaldraman, kostymdraman, konflikter mellan klasser och kön och allt som har med sent 1800-tal att göra.

The Bletchley Circle
Fyra kvinnor som arbetade tillsammans under andra världskriget med att knäcka tyskarnas krypteringar samlas igen på 50-talet, där några tyvärr försoffats till hemmafruar utan något kul att göra, för att lösa brott. Dessa kvinnor har olika extraordinära begåvningar, som extremt fotografiskt minne och ett mästerligt sinne för att se mönster, som de använder för att lösa dessa brott och skumraskaffärer. Denna serie klarar Bechdeltestet flera gånger om och lite till. En serie för dig som gillar kluriga gåtor, coola kvinnor och 40/50-talet.

Sherlock
Måste jag beskriva denna mästerliga serie mer utförligt än "SE DEN FÖR FAAAAAAAAAAAN"? KEJRÅ. Sherlock handlar om, surprise, Sherlock Holmes och hans kompanjon Dr Watson. De löser brott i dagens London, och allt är bara perfektion. Sherlock är en högfungerande sociopat som egentligen är djupt osympatisk men som ändå förtrollar alla. Benedict Cumberbatch verkligen äger rollen som Sherlock, allt är briljans. Det sämsta med serien är att varje säsong bara är tre episoder, och att det bara finns tre säsonger, och att nästa säsong kommer om ETT JÄVLA ÅR. Det suger att vara ett Sherlock-fan. En serie för dig som gillar excentriska män, excentriska omständigheter, excentriskt allt, och att bli mindfucked.

HAVE FUN!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar