onsdag 25 juni 2014

Uppdrag: Sextips för att hitta en just karl.

Besökte en second hand-butik med en vän idag, och hittade denna guldklimp från 1987 som jag fyndade. Jag tänkte att jag slaviskt skulle följa sextipsen och hitta en karl som är just och framförallt LEDIG (det är nämligen fortfarande tufft för tjejer att hitta en just karl). Häng med! Kommer att löpande blogga om eländet.

Harlequin-omslag.

Det är tufft även idag.

Detta verkar lovande.

3 kommentarer :

 1. Hahaha, den där finns i min bokhylla, jag köpte den säkert när den gavs ut...

  SvaraRadera
 2. I USA finns en mycket populär pick-up-artist-bok för kvinnor, med namnet "The Rules". Det räcker med att läsa wikipediasidan för att fatta hur den fungerar - gå in i en traditionell könsroll och spela teater bara :-( min rekommendation brukar vara att läsa alla "The Rules" och bryta mot samtliga för att hitta en partner som är vettig i huvudet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rules

  Här ska vi väl iofs notera att boken går ut på att bli gift, inte på att hitta en schysst hunk, och i USA är äktenskapet i princip en del av socialförsäkringssystemet.

  Det vore intressant att diskutera hela frågeställningen med manligt aktivt vs kvinnligt passivt närmande, eftersom jag tror det i grunden påverkar hur vi beter oss inte bara vid nya relationer utan även i t.ex. anställningsintervjuer etc vilket får allvarliga konsekvenser för kvinnors möjligheter till självständighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är intressant att diskutera, tycker dock att det är mer intressant att diskutera ett socialförsäkringssystem som gynnar främst gifta (om det du säger är sant, men skulle å andra sidan inte bli förvånad om det var det :)))), som ju orsakar ett visst tänk och beteende som är patriarkalt. Jag förstår kvinnorna i USA som gör detta, de försöker ju bara överleva i ett patriarkat. Då kanske det är mer intressant att prata om att förändra ett socialförsäkringssystem så att kvinnor inte blir beroende av att ha en man för att ha ett drägligt liv. En ska kunna ha tillgång till schyssta socialförsäkringar, oavsett ekonomi och civilstatus.

   Radera