måndag 7 november 2016

Varför våra anledningar att inte skaffa barn inte är dumma.

Roade mig för några veckor sen att googla på "reasons for not having kids" eller vad det nu var, och då dök detta blogginlägg upp (jag har länkat den via unvis.it, don't worry). Det är skrivet av en jättejättearg man som är jättearg på alla som väljer bort föräldraskapet. Inlägget heter "Why Your Top 10 Reasons For Not Having Kids Are Stupid - For the umpteenth time: The hour glass of your fertility turns upside down at 30, and five years later it’s all but drained."

Jag tänkte att vi kunde gå igenom det tillsammans! Kul va? Ja! Vi kör punkt för punkt enligt hans lista för enkelhetens skull.

1. Ew, Diapers? Gross
Alltså, det är inte SÅ äckligt att byta bebisblöja... på riktigt. Men det vore jävligt nice att slippa behöva göra det 2 miljarder gånger per dag, mest för att det är ett avbrott från intressantare saker. Jag byter inte blöjor nu och det är ganska skönt faktiskt. Jag har bytt blöjor på löpande band (jobbat på förskola) och det var ändå ok eftersom jag fick betalt för det... men tänk att sen spendera halva sin fritid med det. Njae. Kanske ej värt det.

2. I Hate Kids
Ja alltså, en del gillar inte barn? Jag gillar barn men skaffar inte barn ändå. Få personer hatar sina avkommor, men frivilligt barnlösa brukar inte gilla barn eftersom de kräver tid och tålamod de inte har, eller vill ge. Deal with it lol.

3. I Just Don’t See the Appeal
"Do me a favor. Smell a baby’s breath and get back to me." Ja alltså, den bebisen kommer växa upp snabbt och inte ha en nice andedräkt längre. Om det är därför du skaffar barn... I feel sorry for you.

4. Only Egomaniacs Have Kids
Nej, det är inte sant. Men jag tycker det är egoistiskt att skaffa barn. Men det är ju min åsikt.

5. I’m Too Selfish
Well, om du är för självisk, då är det otroligt bra att inte skaffa barn. Om du trivs bra med att bara ha dig själv att se till, fortsätt med det. Ditt ofödda barn tar inte skada av det, PROMISE. Jag skulle snarare kalla det altruistiskt att inte skaffa barn. Men det är ju bara min åsikt.

6. The World Is Overpopulated
Att den här mannen ens försöker argumentera emot denna punkt är otroligt roande. No words needed.

7. My Parents Were Horrible and I Don’t Want to Repeat That
Det är inte alls säkert att du återupprepar det. Men din rädsla är legitim och du behöver inte skaffa barn.

8. It’s No Big Deal If I Don’t
Nä, alltså... nä. Det är det faktiskt inte. Skribenten ojar sig över att mänskligheten riskerar att dö ut men no worries, vi är inte där.

9. It’s Too Expensive
Ja, det är dyrt att ha barn. Nej, alla har inte råd med barn egentligen, men de skaffar barn ändå av olika skäl. Lösningen är ju såklart inte att ta barnen ifrån dem, utan bättre socialt skyddsnät så att föräldrar har råd att vara föräldrar. Men känner du att du inte har lust att lägga ned pengar på barn, gör inte det då. Inte svårare än så. Som sagt, ett ofött barn tar inte skada.

10. We’re Not Ready
Jadu... lösningen är knappast att stressa sig fram ett ej övervägt beslut. Ingen är väl egentligen nånsin redo eftersom barn vänder upp-och-ner på tillvaron, men en del är villiga att skaffa barn ändå, andra känner "nja", och det är ok.

Det är kul att han inte har några rationella argument till att skaffa barn, enbart emotionella. Men så var det med mig förut. Jag ville skaffa barn av emotionella skäl men försökte få det att framstå som ett väl avvägt beslut. Det var det ju såklart inte. När jag började fundera på exakt varför jag ville ha barn så hittade jag inte ett enda rationellt skäl till att göra det. Jag ville ha barn för att typ, fylla upp ett tomrum i mitt liv. För att känna mig viktig. För att ha en go unge. Enbart för min skull, inte för barnets. Så jag avstår nu biologiska barn just därför.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar