söndag 1 maj 2011

Bodyfest 2011.

Jag är crewmedlem i Bodyfest. och i natt hade vi första bandsläppet! Här kommer all info om Bodyfest 2011:

Bodyfest presenterar stolt:

A Split Second
A Split Second tillhör definitivt ett av de tunga namnen från den belgiska EBM-scenen och det är med stor glädje vi kan presentera dem på Nalens huvudscen. 1985 blev de upplockade av Antler Records vilket resulterade i första tolvtummaren 1986. Med album som "Ballistic Statues", "From the Inside" och "Kiss of Fury" har de garanterat sin plats i "EBM hall of fame".

De hålls också ansvariga för att ha startat "New Beat"-scenen som i alternativa kretsar var riktigt stor runt om i Europa i slutet på 80-talet. Enligt sägen ska en belgisk DJ, av misstag, ha spelat singeln "Flesh" på 33rpm istället för 45rpm och därmed startat en helt ny genre. Denna stil hade influenser av EBM, Acid och tidig housemusik.

För några år sedan började A Split Second att spela live igen och denna bokning känns extra speciell då de inte har varit i Sverige på väldigt länge. Med låtar som "On Command", "Rigor Mortis", "Mambo Witch", "Firewalker" och tidigare nämnda "Flesh" är vi övertygade att detta kommer bli en spelning att minnas.
http://www.myspace.com/asplitsecondofficial


Schwefelgelb
Schwefelgelb är electroundret från Tyskland som 2008 slog igenom med låten ”Stein auf stein”. Med starka influenser från Neue Deutsche Welle, EBM och bitpop spelar de energisk partyelectro med slagkraftiga refränger, skitiga beats och rivigt sound. De har beskrivits som DAF:s och Slagsmålsklubbens kärleksbarn och på scenen levereras det automatisk robotdans av deras husdansare Nyx och Hal.
2010 släppte de sitt senaste album ”Das Ende vom Kreis”, och vi kan lova på förhand att spelningen kommer vara smutsig, svettig, hård och dansant. Hipsterbody när den är som bäst. Tanz mit uns in d-moll!
http://www.myspace.com/schwefelgelb


Bodyfest 2011 arrangeras på Nalen 1:a oktober. Mer band tillkommer!

Köp biljett redan nu för 395:- på http://www.nalen.se/KonsertInfo.aspx?HId=5&KId=2691

Bodyfest erbjuder det allra bästa inom EBM, både svenska och internationella akter kommer att uppträda och nytt för i år är också ett stort Bodydansgolv. Vi törs utlova tonvis med svett, kängdans och såväl gamla favoriter som heta nykomlingar!

Bodyfest är en festival som drivs av entusiaster som älskar EBM och som sedan många år är verksamma inom Stockholms synthscen, både som klubbarrangörer, bandbokare och genom udda events såsom Bodyruset.  


Mer info: www.bodyfest.se 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar